KOSMETOLOGIE A TRADIČNÍ ČÍNSKÁ MEDICÍNA

04.04.2014 11:16

TČM v kosmetologii se zaměřuje na dvě hlavní části - lokální stav výživy pokožky a původ vzniku vrásek, povadlé kůže, pigmentových skvrn, váčků a kruhů pod očima a dalších komplikací. Vznik vrásky - podkoží je propleteno systémem drah, který zajišťuje  přísun živin a díky správnému proudění energie také tvorbu látek (např.kolagen) potřebných pro pružný, pevný a zdravý vzhled pleti. Pokud dojde k blokádě v těchto drahách, zůstává postižené místo bez výživy, kůže začne vysychat, začne se propadat a tvořit vrásku. Tyto blokády mohou být způsobeny například volnými radikály, UV zářením, kouřením, pitím alkoholu či mimikou tváře. Při omlazujících technikách se musíme soustředit na vnitřní stav organizmu, zda má dostatek energie a živin. Pokud bude některý z vnitřních orgánů oslabený, nebo nebude plnit svou funkci, může se to projevit různými zdravotními komplikacemi či horším stavem pleti.

Kosmetologické ošetření :

První návštěva vyžaduje provést vyšetření dle principů TČM, kde zjistíme stav orgánů a celého organizmu. Poté je zapotřebí si "předpřipravit" tělo na kosmetické zákroky, kdy vyřešíme různé nerovnováhy, posílíme vyčerpaný organizmus a navrátíme tělu ztracenou harmonii. To vše spočívá v několika sezeních akupunktury, užívání čínských bylinných směsí, či v kombinaci obou metod. Poté, co je tělo připravené, mají omlazovací techniky několik kroků. Prvním krokem je jemná obličejová masáž, kdy se pokožka prokrví a dojde k otevření pórů. Dalším krokem je aplikace pleťové masky, která se nechá působit cca 20 minut a po sejmutí masky následuje již celková masáž obličeje. Při ní dojde k hloubkovému vstřebání zbylé masky a uvolnění lehčích blokád v systému drah v podkoží. Posledním krokem je samotná beauty akupunktura, která trvá 60-180 min, v závislosti na rozsahu ošetření a ošetřované plochy. Pro beauty akupunkturu se používají drobné intradermální jehly, které obnovují průtok energie, tvorbu a přísun živin do postižené oblasti. Díky tomu se začnou vrásky postupně vyplňovat. Beauty akupunktura je vhodná též pro eliminaci váčků či kruhů pod očima, povislé kůže či na pigmentové skvrny.


Akupunkturu je vhodné provádět 1-2x týdně a viditelný efekt by se měl dostavit již po 6. ošetření. V mezidobí je vhodné 1x týdně aplikovat pleťovou masku a provádět akupresuru, o které Vás poučí Váš terapeut.  

—————

Zpět